Meld u nu aan voor de Innovation Expo 2018! Aanmelden

Programma

De Innovation Expo 2018 is van 09.30-18.00 uur open voor bezoekers. U kunt doorlopend genieten van een bruisende expovloer met interessante en verrassende innovaties. Daarnaast kunt u meedoen aan verdiepende inhoudelijke sessies en zijn er interessante side events. Ook zijn er gedurende de dag drie keynote blokken, die u kunt bijwonen op de plenaire tribune en via schermen elders op het RDM terrein.

Met een gevarieerd keynoteprogramma wordt u onder leiding van dagvoorzitter Pauline de Wilde meegenomen in de wereld van de vooruitgang, krijgt u een gevoel bij de impact van innovaties en wordt u geïnspireerd door ondernemers.

Het programma volgt en wordt continu bijgewerkt, houd de website dus goed in de gaten.

Dagvoorzitter | Pauline de Wilde

Pauline de Wilde

Pauline de Wilde is dagvoorzitter en presentatrice. Haar televisiecarrière begint eind jaren ‘90 in Seattle USA. Hier maakt zij de stap van afgestudeerde econome (UVA) naar actrice en hier vindt ook haar thema van tegenwoordig: “Heb jij het LEF je hart te volgen?” zijn oorsprong.  Als tv-presentatrice is ze vooral bekend van de zakelijke RTLZ programma’s Ondernemerszaken, Duurzaam Ondernemen en Lokaal Duurzaam. Hierin gaat Pauline in gesprek met ondernemers en spreekt zij over uiteenlopende onderwerpen: social media, ICT, (cyber)security, innovatie, wetgeving, future proof zijn. “De passie die ondernemers hebben, vind ik fantastisch, dat heb ik nl in Amerika onder acteurs ook zo ervaren” aldus Pauline

 

Pauline weet haar economische achtergrond perfect te combineren met stage presence. Als dagvoorzitter staat ze erom bekend inhoudelijk pittige thema’s op een charmante en concrete manier over te brengen. Zij levert kwaliteit op hoog niveau en doet dat met haar persoonlijke flair. Pauline denkt mee, is flexibel en altijd tot in de puntjes voorbereid. Ze werkt vanuit haar gevoel waardoor zij altijd de juiste sfeer weet neer te zetten en indien nodig het publiek weet te bewegen. Dit is haar favoriete onderdeel, van bankier tot ICT’r, van boekhouder tot secretaresse, Pauline weet ze in beweging te krijgen: persoonlijke innovatie noemt zij dat, zeer nodig in de snel veranderende wereld van nu. Pauline maakt inhoudelijke thema’s voor een groot publiek toegankelijk en zorgt ervoor dat de boodschap overkomt en beklijft. Zodat het publiek naar huis gaan met de gedachte: we gaan ervoor. En nu écht!

Keynote | Louise O. Fresco

Louise O. Fresco

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, landbouw- en voedseldeskundige, is sinds 1 juli 2014 voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research. Fresco promoveerde in 1986 cum laude op het gebied van tropische plantenteelt en productiesystemen aan Wageningen University.

Van januari 2000 tot mei 2006 was zij Assistant Director-General bij de FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) in Rome en verantwoordelijk voor de technologische zaken op het gebied van landbouwproductie en later ook voedselvoorziening. Van juni 2006 tot juli 2014 was Fresco universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Naast diverse lidmaatschappen bij wetenschappelijke academia heeft Fresco ook diverse topfuncties bij het bedrijfsleven gehad (Rabobank, Unilever), Adviesraden (SER, Deltacommissie, the Hague Institute for Social Justice), voorzitter van de evaluatiecommissie FP7 van de Europese Commissie.

Louise O. Fresco is actief lid van diverse besturen (Concertgebouw, Nationaal Opera & Ballet Fonds, De Gids), actief columniste (NRC) en auteur van romans en essays.

Keynote | Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb is op 5 januari 2009 benoemd als burgemeester van Rotterdam.

Eerder was hij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (2007-2008) en wethouder in Amsterdam (2004-2007). Op zijn vijftiende kwam Aboutaleb door gezinshereniging naar Nederland. Het gezin woonde in Den Haag, waar hij achtereenvolgens de lts, mts en hts doorliep. Hij studeerde in 1987 af in de telecommunicatie.

Burgemeester Aboutaleb is een groot pleitbezorger van de waarden die in de Nederlandse Grondwet verankerd zijn: de vrijheid van religie, vrijheid van meningsuiting en het antidiscriminatiebeginsel. Het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit beschouwt hij als een opdracht om die waarden te respecteren, uit te dragen en mee te bouwen aan de wij-samenleving. Hoe meer mensen daar deel van uitmaken, hoe sterker en veerkrachtiger die samenleving is, in voor- en tegenspoed. Hij gaat regelmatig de stad in om met bewoners te spreken over wat er speelt in hun wijk.

Keynote | Yousef Yousef

Yousef Yousef

Yousef Yousef, een entrepreneur die innovatie heeft toegevoegd aan het DNA van LG Sonic toen hij dit verlieslijdende bedrijf overnam in 2011. Hij veranderde de focus van het bedrijf van het verkopen van producten naar het aanbieden van water-technologische oplossingen voor de klanten. Om dit te kunnen doen, moest er geïnnoveerd worden. Zo is het team van drie man en één vrouw begonnen aan de ontwikkeling van de MPC Buoy, een complete oplossing om wateren te monitoren en schoon te houden van algen zónder chemicaliën of een negatieve impact op ander onderwater leven. Een project dat door de Europese Commissie werd erkend om diens hoge mate van innovatie en werd gesteund middels subsidie. Dit was de start van een R&D-intensief waterbedrijf dat in een rap tempo de wereld veroverde. Inmiddels worden de oplossingen van LG Sonic in meer dan 52 landen wereldwijd ingezet in zowel natuurwateren als in de industrie en afvalwaterzuiveringsinstallaties. Het bedrijf zelf groeit al vier jaar met circa 40% op jaarbasis, zowel qua omzet als qua personeel. Yousef is en wordt steeds meer betrokken bij andere innovatieprojecten en technische startups.

Keynote | Peter Hinssen

Peter Hinssen

Als succesvol ondernemer, adviseur, keynote spreker en auteur, is Peter een van de meest gewilde vissionairs op het gebied van radicale innovatie, leiderschap en de impact van alles wat digitaal is op de maatschappij en het bedrijfsleven. Hij geeft lezingen op verschillende business schools zoals de London Business School (UK) en MIT in Boston. Peter heeft nexxworks opgericht om organisaties te helpen vloeiend te worden, te innoveren en te bloeien in ‘The Day After Tomorrow’.

Keynote | Allard Castelein

Allard Castelein

Na zijn studie geneeskunde begon Allard Castelein (1958) zijn loopbaan bij Royal Dutch Shell, waar hij verschillende nationale en internationale functies bekleedde. Zijn laatste functie was die van directeur Milieuzaken voor Shell wereldwijd. Vanaf 1 januari 2014 is hij CEO van het Havenbedrijf Rotterdam, waar hij zich sterk maakt voor de energietransitie en digitalisering in het havengebied.

In de haven van Rotterdam draait het allang niet meer alleen om het aantal overgeslagen tonnen. De haven is niet meer de grootste ter wereld, maar heeft wel de ambitie de beste, slimste en meest duurzame te zijn. Daarom zoeken we in het Rotterdamse havengebied constant naar een antwoord op de vraag hoe we het slimmer, efficiënter en duurzamer kunnen doen. Innovatie is daarbij een cruciaal middel om de beoogde veranderingen in zowel de energietransitie als digitalisering te realiseren.