Projectteam Dubai EXPO 2020

Dubai EXPO 2020

Tijdens de Innovation Expo is het projectteam aanwezig dat de Nederlandse deelname aan de wereldtentoonstelling Dubai EXPO 2020 organiseert. De leden van het team lopen rond over het terrein en gaan in gesprek met bezoekers en exposanten over de mogelijkheden die de deelname biedt voor bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en decentrale overheden.  Ook wordt hierover van 16.00-16.45u een sessie georganiseerd in de RDM kantine. Deze sessie is voor iedereen toegankelijk.

De Nederlandse deelname aan de Dubai EXPO 2020 maakt onderdeel uit van een meerjarige campagne die de Nederlandse overheid opzet samen met koepel- en brancheorganisaties en het netwerk van ambassades en consulaten. De focus ligt daarbij op water, energie en voedsel. En dan met name op de innovatieve oplossingen die ons land te bieden heeft wanneer deze sectoren met elkaar worden verbonden. De campagne bestaat uit een aaneenschakeling van activiteiten en events in de komende jaren. Denk daarbij aan handelsmissies, beursdeelnames, matchmaking, etc.

Vanwege de hub-functie van Dubai en de doorlopende organisatie van vakbeurzen worden er op de Dubai EXPO veel zakelijke bezoekers verwacht. Uit de Golf, maar ook uit Noord-Afrika en Azië. Zij vormen een aantrekkelijke doelgroep voor Nederlandse organisaties. Tijdens de Dubai EXPO brengen we vraag en aanbod – organisaties uit ons land en daarbuiten – in het Nederlandse paviljoen bij elkaar. Het paviljoen biedt de mogelijkheid om zakelijke events te organiseren, er kunnen tijdelijke exposities plaatsvinden en er zijn business lounges beschikbaar.

Zowel de meerjarige campagne als het Nederlandse paviljoen tijdens de Dubai EXPO zijn dus een platform. Een platform dat door Nederlandse organisaties die iets wil bereiken in de Golfregio of daarbuiten kan worden gebruikt. Het biedt de mogelijkheid om handel te drijven, kennis te delen en netwerken op te bouwen of uit te breiden. De Nederlandse overheid nodigt organisaties die hier hun voordeel mee willen doen uit om actief deel te nemen. Samen positioneren we ons land als dé expert op het gebied van water, energie en voedsel.

Meer info? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl/dubaiexpo2020 en www.dutchdubai.com