Louise O. Fresco

Keynote

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, landbouw- en voedseldeskundige, is sinds 1 juli 2014 voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research. Fresco promoveerde in 1986 cum laude op het gebied van tropische plantenteelt en productiesystemen aan Wageningen University.

Van januari 2000 tot mei 2006 was zij Assistant Director-General bij de FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) in Rome en verantwoordelijk voor de technologische zaken op het gebied van landbouwproductie en later ook voedselvoorziening. Van juni 2006 tot juli 2014 was Fresco universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Naast diverse lidmaatschappen bij wetenschappelijke academia heeft Fresco ook diverse topfuncties bij het bedrijfsleven gehad (Rabobank, Unilever), Adviesraden (SER, Deltacommissie, the Hague Institute for Social Justice), voorzitter van de evaluatiecommissie FP7 van de Europese Commissie.

Louise O. Fresco is actief lid van diverse besturen (Concertgebouw, Nationaal Opera & Ballet Fonds, De Gids), actief columniste (NRC) en auteur van romans en essays.