Side events

Bijzonder is dat de Innovation Expo dit jaar een aantal side events host, waarvan u er een aantal kan bezoeken.
Hieronder een overzicht van alle side events.

KLIK HIER voor een plattegrond van het terrein.
KLIK HIER voor het blokkenschema.

Side event | Werkconferentie Topsector Energie

Werkconferentie Topsector Energie

De jaarlijkse werkconferentie Topsector Energie heeft dit jaar gekozen voor een samenwerking met de Innovation Expo 2018. Genodigden van de werkconferentie Energie krijgen zo de mogelijkheid om zich extra te laten inspireren op de expovloer. Het Klimaatakkoord, dat momenteel in de maak is, geeft een nieuwe impuls aan de energietransitie. Voor de Topsector Energie biedt dit nieuwe kansen en uitdagingen voor gezamenlijke ontwikkeling van missiegedreven innovaties. Op de Werkconferentie Topsector Energie 2018 verdiept u zich in deze kansen én uitdagingen en draagt u bij aan de concrete uitwerkingen daarvan. Lees het volledige programma en meld u nu aan via het aanmeldformulier.

Side event | Accenture Innovation Awards

Accenture Innovation Awards

De Accenture Innovation Awards is een innovatie programma dat het hele jaar een extensief ecosysteem onderhoudt om innovators met elkaar te verbinden. Het programma bestaat uit meerdere evenementen en culmineert in de Innovation Summit op 2 november. Hier zullen de meest baanbrekende innovaties in elk van de 8 globale thema’s centraal staan.

De halve finales vinden plaats tijdens de Innovation Expo 2018 in Rotterdam. Daar pitchen de top 10 innovaties per thema hun concept in vier pitch arenas. Juryleden zullen de 5 finalisten per thema selecteren. De Innovation Expo 2018 is een podium dat door Nederlandse ministeries wordt verzorgd. Het is bedoeld om corporates, kennisinstituten, jonge professionals en actoren uit de burgerlijke maatschappij de gelegenheid te bieden voor een breed nationaal en internationaal publiek innovaties centraal te stellen. Kort gezegd: het is niet alleen een plek voor de halve finales van de Accenture Innovation Awards, maar ook een uitgelezen kans om andere innovators, besluitvormers en zogenoemde enablers te ontmoeten!

Side event | Mobility Lab

Mobility Lab

Mobility Lab is een initiatief van De Verkeersonderneming en SmartwayZ.NL. Doel is om startende bedrijven de gelegenheid te geven hun prototype te testen in de praktijk, in het eggie. Voordat startups impact hebben, dienen ze op te schalen. Dit geldt met name bij prototypes die impact hebben op wegen, openbaar vervoer en steden. Voordat je kunt opschalen moeten startups hun prototypes in de praktijk bewijzen om klanten en investeerders te overtuigen. Hiervoor is een pilot (met echte gebruikers, in een echte situatie) essentieel. Mobility Lab geeft hiertoe volop de ruimte in de regio Rotterdam en Noord-Brabant. Meer info:  https://mobilitylab.nl/

Side event | International R&D Finance : Eurostars

International R&D Finance : Eurostars

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert 7 sessies rondom het R&D financieringsprogramma Eurostars. Leer van ondernemers met eerdere succesvolle Eurostars ervaringen, pitch jouw eigen project idee, vind internationale partners en ontmoet innovatieve mkb-ondernemers in jouw sector.

7 sessies (Engels)

Algemeen:

  1. Eurostars – Celebrating 10 years of international R&D finance: when is innovation successful?
  2. Eurostars deep dive session: how to design a successful international R&D project
  3. Eurostars – Get investor ready: how to successfully pitch your business

Thematic sessions:

  1. Eurostars pitch and connect: agri-food
  2. Eurostars pitch and connect: circular economy
  3. Eurostars pitch and connect: smart industries
  4. Eurostars pitch and connect: smart mobility

Side event | iSea

iSea

De Noordzee is volop in beweging. Onder meer windparken en kunstmatige eilanden nemen plek in, waardoor er meervoudig ruimtegebruik ontstaat. Ook liggen uitputting en vervuiling op de loer. Duurzaam gebruik van de Noordzee is dus van groot belang. Daarom is Rijkswaterstaat op zoek naar innovaties. Met het netwerkevenement iSea stimuleert Rijkswaterstaat duurzame innovaties voor de Noordzee. Tijdens de innovatiewedstrijd iSea- Match of the Concepts strijden (jonge) ondernemers met een visie op de Noordzee om de innovatievoucher. Meer informatie omtrent iSea 2018 en de inschrijvingen is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl/isea.

Side event | Speeddate: start-ups - grote bedrijven

Speeddate: start-ups – grote bedrijven

TEK Delta organiseert matches waarin kansrijke start-ups met circa 20 managers van grote Nederlandse bedrijven kunnen spreken om gezamenlijke mogelijkheden te verkennen. Die kunnen liggen in het gezamenlijk bedienen van de markt of het realiseren van samenwerking op een andere manier. Bijvoorbeeld resulterend in een investering in de start-up of hulp om in contact te komen met potentiële afnemers. De speeddates richten zich op het zoeken naar de verbinding, met als mogelijk resultaat: gezamenlijke actie, afnemer of investering.

Side event | Momentum “10 Years Enterprise Europe Network”

Momentum “10 Years Enterprise Europe Network”

De IE2018 wordt door Enterprise Europe Network aangegrepen om stil te staan bij het 10-jarig bestaan van EEN.

Side event | After drinks Venture café

After drinks Venture café

Venture Café is dé plek in Rotterdam die start-ups, bedrijven, jong talent en investeerders met elkaar verbindt om innovatie en groei te stimuleren. Iedere donderdag ontmoet men elkaar van 18.00-20.00 uur in het Groot Handelsgebouw. Donderdag 4 oktober staat het Venture Café in het teken van de IE2018. Iedereen die op de terugweg naar huis nog even wil netwerken en de dag wil afsluiten met een hapje en een drankje is dan welkom in het café naast station Rotterdam Centraal. Op 4 oktober staan de ontmoetingen geheel in het teken van Global challenges, Dutch Solutions.

U kunt zich hier aanmelden voor het Venture Café.

Adres: Stationplein 45 , 4th floor Groot handelsgebouw