Meld u nu aan voor de Innovation Expo 2018! Aanmelden

Side events

Bijzonder is dat de Innovation Expo dit jaar een aantal side events host, waarvan u er een aantal kan bezoeken.
Hieronder een overzicht van alle side events.

Side event | Werkconferentie Topsector Energie

Werkconferentie Topsector Energie

De jaarlijkse werkconferentie Topsector Energie heeft dit jaar gekozen voor een samenwerking met de Innovation Expo 2018. Genodigden van de werkconferentie Energie krijgen zo de mogelijkheid om zich extra te laten inspireren op de expovloer. Het Klimaatakkoord, dat momenteel in de maak is, geeft een nieuwe impuls aan de energietransitie. Voor de Topsector Energie biedt dit nieuwe kansen en uitdagingen voor gezamenlijke ontwikkeling van missiegedreven innovaties. Op de Werkconferentie Topsector Energie 2018 verdiept u zich in deze kansen én uitdagingen en draagt u bij aan de concrete uitwerkingen daarvan. Lees het volledige programma en meld u nu aan via het aanmeldformulier.

Side event | Accenture Innovation Awards

Accenture Innovation Awards

De Accenture Innovation Awards is een innovatie programma dat het hele jaar een extensief ecosysteem onderhoudt om innovators met elkaar te verbinden. Het programma bestaat uit meerdere evenementen en culmineert in de Innovation Summit op 2 november. Hier zullen de meest baanbrekende innovaties in elk van de 8 globale thema’s centraal staan.

De halve finales vinden plaats tijdens de Innovation Expo 2018 in Rotterdam. Daar pitchen de top 10 innovaties per thema hun concept in vier pitch arenas. Juryleden zullen de 5 finalisten per thema selecteren. De Innovation Expo 2018 is een podium dat door Nederlandse ministeries wordt verzorgd. Het is bedoeld om corporates, kennisinstituten, jonge professionals en actoren uit de burgerlijke maatschappij de gelegenheid te bieden voor een breed nationaal en internationaal publiek innovaties centraal te stellen. Kort gezegd: het is niet alleen een plek voor de halve finales van de Accenture Innovation Awards, maar ook een uitgelezen kans om andere innovators, besluitvormers en zogenoemde enablers te ontmoeten!

Side event | Mobility Lab

Mobility Lab

Het Mobility Lab is een startup programma dat anders is dan andere startup programma’s. In het Mobility Lab gaat het niet alleen om het idee, maar vooral om het uittesten van het prototype in de praktijk. Voordat startups impact hebben dienen ze op te schalen. Dit geldt met name bij prototypes die impact hebben op wegen, openbaar vervoer en steden. Pas wanneer het prototype in de praktijk is getest, aangepast en weer is getest, weet de startup wat mogelijk is. Dan is de meerwaarde van het product of de dienst bekend. Daarna zijn investeerders bereid te ondersteunen zodat weer verder kan worden opgeschaald. Tijdens het slotevent van Mobility Lab presenteren de startups zich met hun prototype. Zij laten zien hoe hun prototype er uitziet, wat het kan en doet. Het slotevent van Mobility Lab wordt gehost door de IE2018.

Side event | International R&D finance: Eurostars

Het team Internationaal innoveren van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert sessies rondom het R&D financieringsprogramma Eurostars. Leer van ondernemers met eerdere succesvolle Eurostars ervaringen, pitch jouw eigen project idee, vind internationale partners en ontmoet innovatieve mkb-ondernemers in jouw sector.

7 sessies (Engels)

Algemeen:

  1. Eurostars – Celebrating 10 years of international R&D finance: when is innovation successful?
  2. Eurostars deep dive session: how to design a successful project
  3. Eurostars – Get investor ready: how to successfully pitch your business

Thematic sessions:

  1. Eurostars pitch and connect: agri-food
  2. Eurostars pitch and connect: circular economy
  3. Eurostars pitch and connect: autonomous smart industries
  4. Eurostars pitch and connect: autonomous driving and the connected car

Side event | iSea 2018 - innovatiewedstrijd

iSea 2018 – innovatiewedstrijd

iSea 2018 –  Match of the concepts is dé innovatie wedstrijd voor duurzaam gebruik van de Noordzee. Efficiënt, meervoudig en duurzaam ruimtegebruik op de Noordzee, dat is waar Nederland naar streeft. De Noordzee is volop in beweging en willen we hiervan in de toekomst op een duurzame wijze gebruikmaken, dan zijn innovaties nodig. Rijkswaterstaat wil dit stimuleren en (jonge) ondernemers met innovatieve ideeën vooruithelpen. Tijdens iSea op de IE2018 presenteren ondernemers hun idee aan experts, investeerders, het bedrijfsleven en beleidsmakers. Het beste idee wordt beloond met een innovatievoucher ter waarde van 10.000 euro, te verzilveren bij een kennisinstituut. Heb je een vernieuwend en innovatief idee voor een duurzaam gebruik van de Noordzee?  Doe dan mee aan iSea 2018 en breng jouw idee in de praktijk!

Heb je interesse, of heb je vragen? Stuur dan een email naar isea@rws.nl.

Meer informatie omtrent iSea 2018 en de inschrijvingen is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl/isea.

Nederland, Noord-Holland, Egmond aan Zee, februari 2008. Windmolenpark in de Noordzee vanuit de lucht.

Side event | Speeddate: start-ups - grote bedrijven

Speeddate: start-ups – grote bedrijven

TEK Delta organiseert matches waarin kansrijke start-ups met circa 20 managers van grote Nederlandse bedrijven kunnen spreken om gezamenlijke mogelijkheden te verkennen. Die kunnen liggen in het gezamenlijk bedienen van de markt of het realiseren van samenwerking op een andere manier. Bijvoorbeeld resulterend in een investering in de start-up of hulp om in contact te komen met potentiële afnemers. De speeddates richten zich op het zoeken naar de verbinding, met als mogelijk resultaat: gezamenlijke actie, afnemer of investering.

Side event | Infravation final event

Infravation final event

Infravation is een door RWS gecoördineerd internationaal samenwerkingsprogramma om oplossingen te vinden voor technische uitdagingen in de infrastructuur. Het programma financiert met zo’n 10 miljoen euro in totaal negen innovatieprojecten met de ambitie om de Life Cycle Costs van wegen en bruggen omlaag te brengen en de duurzaamheid te vergroten. Infravation is een samenwerking van de EU, een aantal EU-lidstaten, Noorwegen, Israël en de Verenigde Staten. Tijdens de IE2018 demonstreren de Nederlandse partners uit de Infravation-projecten hun innovatieve oplossingen en producten tijdens een feestelijke afsluiting van het programma. ’s Ochtends vindt als side event de Infravation eindconferentie plaats in het Rotterdam Marriott Hotel. Daar presenteren alle negen Infravation-projecten hun business cases. Enkele innovaties zijn inmiddels al geïmplementeerd en commercieel geëxploiteerd.

Aanmelden voor de Infravation eindconferentie kan vanaf juli via de Infravation website.

Side event | Momentum “10 Years Enterprise Europe Network”

Momentum “10 Years Enterprise Europe Network”

De IE2018 wordt door Enterprise Europe Network aangegrepen om stil te staan bij het 10-jarig bestaan van EEN.

Side event | After drinks @Venture café

After drinks @Venture café

@Venture Café is dé plek in Rotterdam die start-ups, bedrijven, jong talent en investeerders met elkaar verbindt om innovatie en groei te stimuleren. Iedere donderdag ontmoet men elkaar van 18.00-20.00 uur in het Groot Handelsgebouw. Donderdag 4 oktober staat het Venture Café in het teken van de IE2018. Iedereen die op de terugweg naar huis nog even wil netwerken en de dag wil afsluiten met een hapje en een drankje is dan welkom in het café naast station Rotterdam Centraal. Op 4 oktober staan de ontmoetingen geheel in het teken van Global challenges, Dutch Solutions.